Kempen beli buku keluaran penerbit tempatan
Hazani Sukri | 23-07-2019

Kajian World's Most Literate Nation (Negara Paling Celik Huruf Sejagat) pada 2016 meletakkan Malaysia pada kedudukan ke-53, jauh di belakang negara jiran Singapura yang berada di kedudukan ke-36.

Kajian Perpustakaan Negara menunjukkan purata rakyat Malaysia hanya membaca 15 hingga 20 buku setahun. Rakyat Korea pula membaca 40 buku setahun. Jauh ketinggalan berbanding negara maju yang lain seperti Jepun dan Kanada.

Untuk keluar dari kepompong kemiskinan menjadi kaya perlukan ilmu, dari lemah menjadi kuat perlukan ilmu, dari bodoh kepada bijak perlukan ilmu. Untuk dapatkan ilmu perlukan banyak membaca buku!

Kini datang GRUP BUKU KARANGKRAF SDN. BHD. syarikat bumiputera bawah pengurusan Dato Hj Hussamudin cuba memandaikan anak bangsa. GBK perlukan sokongan semua untuk melangkah ke semua sekolah, pelajar universiti dan segenap generasi.

26 Julai sehingga 4 Ogos 2019 ini. GBK akan menyahut seruan #MalaysiaMembaca dengan mengadakan Jualan Gudang. 

Untuk itu bagi semua genre buku. Potongan harga 30% sehingga 70% akan diberi.

Tak cukup dengan itu Malah kami offer buku serendah RM5,RM3 dan RM1 sahaja (buku tertentu dan stok terhad dan pada pengunjung terawal sahaja)

Bagi memandaikan anak-anak kita dan mereka yang kurang upaya. Kami mengadakan program Wakaf buku. Buku-buku yang anda sumbangkan akan dihantar kepada mereka yang memerlukan.

Bantu kami dengan sebarkan ilmu kepada umum. Bantu kami utk lebarkan syarikat bumiputera ini.

Kumpulan Karangkraf
Lot 26, Jalan Renggam 15/5,
40200 Shah Alam, Selangor

03-51017388

https://www.karangkraf.com

#TOLONG SEBARKAN....anda xperlu modal utk viralkannya

BUKU BERKAITAN
KOMEN
DAPATKAN BUKU INI